המתכון של אסתר • אוזני המן נימוחות

    יעל איבר | צילום: אילוסטרציה 1 Comment on המתכון של אסתר • אוזני המן נימוחות
    8:18
    05.05.24
    בצלאל קאהן ודוד חכם No Comments on "אין עסקה כי ישראל לא מסכימה להפסקת הלחימה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חומרים:
    1. 1 ק"ג קמח
    2. 1 מרגרינה עם מלח
    3. 1/2 מרגרינה בלי מלח
    4. 1 כוס שמן
    5. 1 כוס סוכר
    6. 2 חב' אבקת אפיה
    7. 2 חב' סוכר וניל
    8. 2 ביצים
    9. 1/2 כוס עד 3/4 כוס מיץ תפוזים (עדיף, אפשר במקום מיץ מים)

    *תפילה וכוונה: לכבוד שבת קודש, לכבוד יו"ט, לכבוד האורחים.

    אופן ההכנה:
    מערבבים היטב את כל החומרים היבשים ואח"כ מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שנוצרים פירורים, מוסיפים שמן וביצים לשים את הבצק ומוסיפים את המיץ לפי הצורך עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק.
    יש לחלק את הבצק לפחות ל-2 חלקים ואז לרדד לעלה בעובי של כ 1/2 ס"מ לקרוץ עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ לשים מילוי לפי הטעם.

    מילוי משובח:
    1/2 כוס ריבה מדוללת ב-1/2 כוס מים ורבע כפית קינמון לערבב היטב + 50 גר' בוטנים טחונים + 50 גר' קוקוס + 50 גר' שומשום + 50 גר' קקאו + 100 גר' סוכר, לערבב את כל החומרים היטב.
    אפשרויות נוספות: ממרח תמרים או פרג או ריבה או ממרח שוקולד או חלבה או בוטנים וקינמון וכו'.
    לעצב לצורת אוזן המן למלא במלית הרצויה, לאפות בחום בינוני 170 מעלות כ-40 דקות עד שישחים קלות.

    בהצלחה!



    1 תגובות

    מיין תגובות